3 maj 2014
11:00

Skuttunge SK

Referat: Bälinge IF F01 - Skuttunge SK

Seriepremiär på ett blåsigt men soligt Lövstalöt, och alla tjejer är laddade att möta ett Skuttunge som det brukar bli jämna matcher mot. Publiken är på plats och kiosken öppen, så det är upplagt för en fest.

Vi tar genast kommandot i medvinden och skapar inledningsvis en mängd mycket farliga målchanser utan att få in bollen i nät. Många av dessa klara målchanser slutar i att vi skjuter högt över, vilket möjligtvis kan vara ett resultat av nya bollar som är lite lättare än normalt, men kanske framförallt pga av oskärpa. Mitt i denna press så gör Skuttunge mål på en spelvändning och kontring där vi tappar lite av speldjup och tydlighet i vårt annars så fina försvarspel. Vi fortsätter dock att dominera matchen och skapar ytterligare chanser innan vi äntligen kan kvittera genom Nellie. Vi fortsätter därefter att vara starkare än ett kompakt spelande Skuttunge som egentligen inte hotar speciellt mycket förutom i några enstaka kontringar. Därför känns det lite extra tungt att gå in i halvtidsvila med 2-2 efter ett olycklig mål i baken där en uppspelsboll studsar på en stötande motståndare och tillbaka in i mål. Dock så gör Nellie ytterligare ett mål i första halvlek och vi kan i halvtidsvilan fokusera på det som varit bra i vårt spel och verkligen lyfta fram att vi är det starkare laget och att vi måste ha tålamod och forsätta sätta tryck på motståndarnas planhalva, men samtidgt vara beredda på att vinden nu kan vara i Skuttunges födel.

I andra halvlek blir vårt spel ännu bättre och tydligare i det att vi nu kommer runt Skuttunges kompakta centrallinje och därigenom skapar mängder av chanser via inlägg från både vänster och höger. Därför känns det återigen väldigt tungt att trots mål från både Nellie och Julia så står det 4-4 efter att vi hjälp Skuttunge med att få in två bollar via ett olyckligt självmål och en i medvinden felstudsande boll som lyckas leta sig förbi en för dagen mycket duktig Joanna i mål.
Man kan nästan inget annat än skratta åt den maximala otur vi haft så långt i matchen, men vinsten är sedan odiskutabel efter ytterligare ett mål var från Julia och Nellie.

Slutresultatet 6-4 är med andra ord rättvist och vi ska vara väldigt nöjda med matchen, trots ett resultat i underkant. Vi spelar bitvis mycket bra trots en hopplöst ojämn plan och svårbemästrad vind. Vi behöver bli lite mindre ivriga i såväl anfall- som försvarspel, vilket resulterar i missade målchanser respektive tappade positioner . Om vi dessutom kan minska antalet felbeslut i vissa situationer kommer denna säsong att bli väldigt rolig. Alla tjejer ska ha en eloge för sitt spel idag, med ett lite extra plus för mittfältets andra halvlek där vi verkligen hittar anfallsvägar över hela plan.